ООН ще изпрати разследващ екип от експерти по човешките права в

...
ООН ще изпрати разследващ екип от експерти по човешките права в
Коментари Харесай

ООН праща разследващ екип по човешките права в Украйна -

Организация на обединените нации ще изпрати разследващ екип от специалисти по човешките права в Украйна по-късно този месец, с цел да проверяват хипотетични нарушавания и злоупотреби, оповестиха в прессъобщение от организацията.

Комисари от самостоятелната интернационална анкетна комисия на Организация на обединените нации за Украйна, ще посетят няколко места от 7 до 16 юни, в това число градовете Лвов, Киев, Харков и Суми.

Представителите на Организация на обединените нации ще се срещнат с жертви, очевидци и хора, които са били разселени, както и с държавни чиновници, написа в изказването.

Очаква се тримата комисари, участващи в задачата - ръководителят Ерик Мьозе, Ясминка Джумхур и Пабло де Грейф - да се срещнат с държавни чиновници, в това число основни министри, членове на гражданското общество и организации на Организация на обединените нации, с цел да обсъдят обстановката в страната.

Комисарите ще дадат конференция след приключването на задачата си на 15 юни. Комисията ще показа отчети за активността си на Общото заседание през октомври 2022 година и на Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида през март 2023 година

???? BREAKING

Members of the United Nations Independent International Commission of Inquiry on are undertaking their first mission to the country from 7 to 16 June 2022.

PRESS RELEASE ▶
— UN Human Rights Council (@UN_HRC)
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР